Commentaarduo Afek/Kuipers

Een van de vele hoogtepunten van het LBV Chess Tournament 2012 zal het dagelijkse optreden van het commentaarduo Afek/Kuipers zijn die de live-partijen van commentaar zullen voorzien. Hiervoor zal een voor publiek toegankelijke studio ingericht worden. Net als vorig jaar zal de voertaal Engels zijn.

Routenier IM Yochanan Afek (2291) is een groot liefhebber en producent van schaakcomposities, hij heeft hier vele prijzen mee gewonnen. Meer recentelijk schreef hij samen met FM Emmanuel Neiman (2335) het boek “Invisible Chess Moves” waarmee hij de Chesscafe Book of The Year Award 2011 heeft gewonnen. Yochanan Afek speelt voor Wageningen VLG Advocaten in de 1e klasse van de KNSB.

De jonge IM Stefan Kuipers (2421) nam in februari 2012 nog deel aan het Tradewise Gibraltar Chess Festival. Maar liefst 3 GM titelhouders moesten het onderspit tegen hem delven, hij scoorde een formidabele toernooiprestatie van 2560. Stefan Kuipers speelt voor Accres Apeldoorn in de Meesterklasse van de KNSB en voor het Duitse Turm Emsdetten in de NRW Oberliga.