Ook dat nog!

IM Hans Böhm versterkt het organiserend comité. Hij zal op de zowel de vrijdag als de zaterdag van het LBV Chess Tournament een druk en gevarieerd programma afwerken. De inhoud daarvan is nog niet exact vastgesteld maar zal in ieder geval bestaan uit het entertainen van sponsors en het geven van een lezing aan leerkrachten in het basis en voortgezet onderwijs over schaaklessen op school.

Daarnaast zal Hans Böhm toegevoegd worden aan het team dat de live-partijen van commentaar zullen voorzien. Hiervoor zal een voor publiek toegankelijke studio ingericht worden. Net als vorig jaar zal de voertaal Engels zijn. IM Yochanan Afek en IM Stefan Kuipers maken ook onderdeel uit van dit team.

Hans Böhm werd bekend als schaker, schrijver, journalist, presentator en vanwege zijn werkzaamheden voor radio en televisie. In al deze disciplines heeft hij zich positief onderscheiden. Bovenal is hij een expert in eindspelstudies. Hans Böhm speelt voor En Passant in de 1e klasse van de KNSB, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen is geworden.