Oranje boven!

De 40ste Schaakolympiade wordt van 27 augustus tot en met 10 september 2012 gehouden in Istanbul. Dit tweejaarlijkse topevenement laat zich het best omschrijven als het wereldkampioenschap voor landenteams. In 2010 eindigde Nederland op de Olympiade in Khanty-Mansiysk op de 15de plaats. Traditioneel is de Olympiade zeer sterk bezet, de verwachting is dan ook gewettigd dat de wereldtop in Istanbul aan zal treden.

Namens Nederland spelen Anish Giri, Loek van Wely, Ivan Sokolov, Daniël Stellwagen en Jan Smeets. Het Olympiade Team staat onder de bezielende leiding van bondscoach Vladimir Chuchelov. Voor 2012 mikt Oranje op een plaats bij de eerste tien. Een stoutmoedig plan, maar niet onmogelijk!

Daar moet echter keihard voor gewerkt worden en dat begint natuurlijk met een echt trainingskamp. Dit trainingskamp wordt gehouden tijdens het LBV Chess Tournament van 16 tot en met 19 augustus 2012 in Roosendaal. Het Olympiade Team krijgt op het Jan Tinbergen College de beschikking over een aparte trainingsruimte. Er worden omstandigheden gecreëerd zodat onze jongens zich optimaal kunnen voorbereiden.

Daarnaast zullen de spelers van het Olympiade Team beurtelings gastcommentaar geven op de live partijen in de A-Groep en de spektakelprijs uitreiken. De spektakelprijs bedraagt 100 euro per ronde. Bovendien mag verondersteld worden dat tijdens momenten van ontspanning de spelers van het Olympiade Team zich ongedwongen onder de deelnemers van het LBV Chess Tournament zullen begeven. Samen met Sergey Tiviakov en Erwin l’Ami zal in Roosendaal de complete top van Nederland aanwezig zijn. Wil je dit allemaal van heel dichtbij meemaken? Treuzel dan niet en schrijf je in!

Dit trainingskamp wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en de welwillende en ruimhartige ondersteuning van Hotel Central, een 4-sterren hotel in het centrum van Roosendaal op ongeveer 150 meter van het station. In dit hotel zal het Olympiade Team tijdens het trainingskamp overnachten.