Sponsors

Er zijn momenteel vier hoofdsponsors die het LBV Chess Tournament mogelijk maken:

  • LBV Landelijke Belangen Vereniging
  • SV De Pion
  • Noord-Brabantse Schaakbond
  • Jan Tinbergen College

 

LBV

LBV

De Landelijke Belangen Vereniging, kortweg LBV, is dé raadgever voor werknemers en werkzoekenden. LBV, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, is als onafhankelijke vakbond niet-aangesloten bij een overkoepeling van vakbonden en is daardoor beter in staat voor u op te komen dan vakbonden die onderdeel uitmaken van een groter geheel. Dat doet LBV inmiddels voor ruim 1 miljoen werknemers. Bovendien is LBV politiek dakloos en heeft zij geen enkele binding met religieuze of levensbeschouwelijke organisaties en instanties.

LBV kenmerkt zich als vakbond door een uiterst succesvolle en professionele ledenbehartiging. Doordat LBV een non-profit karakter heeft wordt de contributie zo laag mogelijk gehouden. Hierdoor is LBV gemiddeld tot 40 procent goedkoper dan andere vakbonden (maximaal 10 euro per maand), en dat voor een onafhankelijke en betrouwbare dienstverlening! LBV is momenteel de snelst groeiende vakbond in Nederland.

www.lbv.nl

SV De Pion

De Pion

In totaal heeft SV De Pion ruim 150 leden. Ondanks het feit dat SV De Pion al jarenlang tot de top 10 van de grootste schaakverenigingen in Nederland gerekend mag worden, blijft zij in elk opzicht een amateurvereniging. SV De Pion won in januari 2012 de verenigingsprijs van de KNSB door over 2011 de grootste ledenwinst (+28 netto) van alle schaakverenigingen van Nederland te scoren. Daarmee is SV De Pion de tweede grootste vereniging van Nederland.

De senioren van SV De Pion spelen op vrijdagavond in hotel Merks vanaf 20:15 uur. De senioren spelen een interne competitie én om de Visie Cup, een open kampioenschap waar iedereen aan mee kan doen. De contributie voor senioren bedraagt 66 euro per jaar, werkelijk een schijntje in vergelijk met andere hobby's en liefhebberijen. Kom gerust eens een kijkje nemen op de clubavond of neem contact op met de wedstrijdleider, te weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De jeugd van SV De Pion speelt op vrijdagavond op het Jan Tinbergen College vanaf 19.00 uur. Iedereen die al kan schaken is welkom! De contributie voor jeugdleden bedraagt 40 euro per jaar. Als je nog niet kunt schaken, maar wil leren schaken, neem dan eens contact op met de jeugdleider, te weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In september van het jaar starten er altijd nieuwe cursussen op elk denkbaar niveau. De kosten voor het volgen van schaaklessen komen omgerekend neer op een bedrag van ten hoogste 2 euro per uur.

www.depion.nl

NBSB

NBSB

De Noord-Brabantse Schaakbond, kortweg NBSB, is een regionale schaakbond die tussen de plaatselijke verenigingen en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (hierna verder te noemen: KNSB) instaat. De aangesloten verenigingen zijn ondergebracht in districten.

De NBSB organiseert voor haar leden regionale competities en kampioenschappen, zorgt voor kaderopleidingen alsmede opleidingen en trainingen voor junioren, onderhoudt contacten met de KNSB en maakt waar mogelijk propaganda voor het schaken. Het kampioenschap van Noord-Brabant wordt sedert 2009 onder auspiciën van de NBSB georganiseerd door SV De Pion in Roosendaal. Met ingang van 2012 maakt het kampioenschap van Noord-Brabant onderdeel uit van het LBV Chess Tourmanent.

www.nbsb.nl

Jan Tinbergen College

JTC

Het Jan Tinbergen College, kortweg JTC, is een openbare scholengemeenschap voor de opleidingen VWO, tweetalig VWO, HAVO en MAVO. Binnen HAVO, VWO en tweetalig VWO kun je kiezen voor de Technasium(c)-variant. Op de Mavo kun je kiezen voor het ticket Science. Binnen HAVO, VWO en MAVO kun je kiezen voor het ticket Kunst en Cultuur en het ticket Sport.

Bovendien kun je binnen alle opleidingen op maar liefst 14 verschillende niveaus Anglia-examens (Engels) doen, waarvan het AcCEPT Proficiency en het Masters Level toegang geeft tot tal van Engelse Universiteiten en Hogescholen. Er is een fotoclub, er is huiswerkbegeleiding, er is ..... Kortom: er is genoeg te kiezen!

www.jantinbergencollege.nl