Vereniging van Leidekkers in Nederland

Nederlandse Vereniging van Leidekkers

De toepassing van leien heeft een lange geschiedenis. Door de eeuwen heen hebben leien zich bewezen als fraai en duurzaam materiaal, dat voortreffelijke eigenschappen bezit. Ambachtelijk vakmanschap, een rijke ervaring en kwaliteit zijn de belangrijkste kenmerken die leidekbedrijven in Nederland gemeenschappelijk hebben. Het betreft voornamelijk werkzaamheden aan monumentale panden, zoals kerken en kastelen.

Het is dan ook een vak apart: daken voorzien van leisteen, al of niet in combinatie met lood, koper of zink. Dit ambacht wordt in ons land door een beperkt aantal specialisten beoefend. Deze specialisten hebben hun krachten gebundeld in de Vereniging van Leidekkers in Nederland.

Aangesloten ondernemingen zijn gerechtigd het merk 'De Leisteenmeesters' te voeren. Een merk dat (potentiƫle) opdrachtgevers direct op het spoor zet van ambachtelijke kwaliteit. Opdrachtgevers zoals de Rijksdienst voor Gebouwen en Monumentenzorg, geven hun opdrachten dan ook met een gerust hart uit handen aan de ondernemingen die zijn aangesloten bij de Vereniging van Leidekkers in Nederland. Leidekkers, meesters in ambachtelijk vakmanschap!

www.leidekkersvereniging.nl